11 Şubat 2009 Çarşamba

Fırında Balkabağı Tatlısı


Kış gelince genellikle herkesin evinde pişen kabak tatlısı bizim evde çok pişmez.Ne ben ne eşim nede çocuklar çok sevmeyiz kabak tatlısını.Ama eninde sonunda kışın başından beri bekleyen ablamın bahçesinden getirdiği kabakları pişirme zamanı geldi.Çok sulu kabağı hiç sevmediğim için kuru ve tatlı olması için fırında pişirmeyi denedim.Gerçektende daha lezzetli oldu.Bizim gibi kabağı çok sevmeyenler için tarifi veriyorum.Zaten çok basit.Sanıyorum bir çoğunuzda kabağı bu şekilde pişiriyordur.Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

1 kg bal kabağı

1 - 1.5 bardak şeker
Süsleme için ceviz içi
Yapılışı:

Kabakları istediğiniz büyüklükte dilimleyin ve fırın kabına koyun. Dilimlerin üzerini şekerle kaplayın.Kabin üzerini örtüp15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Kabaklar çok fazla sulanmasınlar.Önceden 200 dercde ısıttığınız fırında kabaklar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.Ilık olarak ya da buzdolabında soğuttuktan sonra ceviz içiyle servis edin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

bellinda dedi ki...

balkabağı tatlısı kesinlikle fırında çok daha güzel oluyor, herkese tavsiye ederim.Teşekkürler paylaştığınız için.