20 Nisan 2008 Pazar

Ispanaklı Mayalı Poğaça



Malzemeler:

1 bardak sıvıyağ

1 bardak ılık su

1 yumurta (akı hamura sarısı üstüne)

1 paket yaş maya

tuz

alabildiğine un

İçi için:

ıspanak

soğan

tuz karabiber

Yapılışı:

Yağ, su ,maya ,yumuta akı, tuz karıştırılır.

İçine un ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.

30 dakika mayalandırılır.

Soğanlar kavrulur içine ıspanak eklenir.

Tuz, karabiber ile tatlandırılır.

Hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.

Merdane ile açılıp ortasına ıspanaklı iç konur.

Sigara böreği gibi sarılıp tepsiye dizilir.

20 dakika tepside mayalandırılır.

Üzerine yumurta sarısı sürülüp,

200 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: